Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZWIZDE PREDSTAVILE DEBITANTSKI ALBUM OP LONCI, LONČIĆI
07.05.2015 ZWIZDE PREDSTAVILE DEBITANTSKI ALBUM OP LONCI, LONČIĆI
Etnografski muzej u Zagrebu oživjele su danas svojim tradicijskim pjesmama vokalistice skupine Zwizde. Mlade Šokice su pred mnogobrojnim uzvanicima i prijateljima otpjevale nekoliko tradicijskih napjeva svoga kraja čime su pokazale kako pjesme koje su se generacijama pjevale na raznim sijelima i danas zanimljivo zvuče u nekim modernijim prostorima.

Voditeljica i magistrica glazbe Zrinka Posavec osnovala je Zwizde 2007. godine s idejom i ciljem da se upravo ovakvi napjevi sačuvaju od zaborava, a Croatia Records ih je objavila na njihovom debitantskom albumu "Op lonci, lončići". Čak 22 napjeva šokačkog kraja, uglavnom ljubavne tematike nalazi se na ovom odličnom albumu koji je zbog svoje posebnost u vokalnoj interpretaciji naišao na odlične kritike, ali i sve veće zanimanje publike.

O albumu su svoje osvrte dali etnomuzikologinja dr.sc. Irena Miholić te profesor solo pjevanja i glazbene kulture Tomislav Habulin. Zwizde će ponovo zasjati u Etnografskom muzeju na Međunarodnom danu muzeja, 18. svibnja gdje će imati priliku zapjevati pred puno većom publikom i na jednako dojmljiv način interpretirati pjesme svog kraja.  

Album "Op lonci, lončići" kupite na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=806939), iTunes (http://itunes.apple.com/us/album/id968330132), Amazonu (http://amazon.com/OP-LONCI-LONCICI-ZWIZDE/dp/B00U91WK12/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1425483505&sr=8-1&keywords=zwizde) i Deezeru (http://deezer.com/album/9715218).

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved