Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
NOVI STUDIJSKI ALBUM IBRICE JUSIĆA HARLEKINO
11.06.2015 NOVI STUDIJSKI ALBUM IBRICE JUSIĆA "HARLEKINO"
Novi studijski album Ibrice Jusića "Harlekino" u izdanju Croatia Recordsa od sutra će se naći u prodaji. Na albumu se nalazi 14 pjesama odnosno obrada kao što su "Molitva za Magdalenu", "Kuća pored mora", "Stari Pjer", "Potraži me u predgrađu" ili "Je suis malade" - poznati evergreeni koje Ibrica vrlo često izvodi na svojim koncertima. U stvaranju albuma Ibrici (vokal, gitara) su se pridružili vrsni instrumentalisti Elvis Stanić (druga gitara, harmonika, mandolina) i Saša Olenjuk (violina), a u najavi "Harlekina" legendarni je Ibrica rekao:

"Opet sam napravio jedan album za svoju dušu, što bi se reklo. Imam tri razloga zašto je nastao, jedan je razlog to što dugo nisam napravio album, drugi je razlog da sam odao hommage i poštovanje svojim kolegama, skladateljima i pjevačima kojih više nema, čije sam pjesme uzeo, kao što su gospodin Zdenko Runjić ili Đorđe Novković, Ivica Percl, Drago Britvić kao pjesnik i tekstopisac, a treće uzeo sam pjesme koje sam oduvijek u životu želio pjevati, a nikad nisam imao prilike jer skladatelji nisu dali meni nego su dali drugome.

Izbacio sam sve moguće galame i bubnjeve i bas gitare i ostali smo samo gospodin Elvis Stanić, moj dobri prijatelj i moja prva violina na svijetu gospodin Saša Olenjuk, koji je inače svirao na svim mojim albumima i inače je koncertni majstor Mariborskih simfoničara, zatvorili smo se i bio je dogovor improvizacija. Moj profesor pjevanja nije mogao doći k sebi i pitao je tko je napisao ove sve aranžmane. Rekao sam: 'Profesore, nitko', to je sve iz naše glave, u momentu nastalo, spontano i osjeća se ta intimnost, ta spontanost..."

Ibrica Jusić glazbenik je prepoznatljivog glazbenog izričaja isprepletenog hrvatskim, francuskim i talijanskim utjecajima. Na glazbenoj se sceni javio 1965. godine na Skalinama, a 1968. godine pobjeđuje na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Celuloidni pajac".

Pjesmu "Potraži me u predgrađu" preuzmite na: singlovi.crorec.hr

CD "Harlekino" Ibrice Jusića po cijeni od 89 kn možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Records-a te na ostalim prodajnim mjestima te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=814818
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1003290582
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10582501

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved