Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PRERAD DETIČEK PREDSTAVIO ALBUM ROG U SVIJETU GLAZBE
01.07.2015 PRERAD DETIČEK PREDSTAVIO ALBUM "ROG U SVIJETU GLAZBE"
Jučer je u Društvu sveučilišnih nastavnika u Zagrebu održana promocija albuma Prerada Detičeka "Rog u svijetu glazbe". Ujedno je i proslavljena najviša državna nagrada Vladimir Nazor, koju je g. Detiček primio ove godine za životno djelo. Pred brojnim okupljenim kolegama, prijateljima i suradnicima, Višnja Mažuran i Prerad Detiček predstavili su novi album, ali se osvrnuli i na brojne uspjehe koje je g. Detiček ostvario kroz svoju bogatu i raznovrsnu karijeru.

Prerad Detiček, rođen 13. listopada 1931. u Zagrebu, professor emeritus Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu bio je gostujući profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i svirao je u orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar jugoslavenske radiodifuzije, Zagrebačke Opere i Komorni orkestar HRT-a. Niz godina bio je član Zagrebačkog duhačkog kvinteta. Kao solist, komorni i orkestralni umjetnik, nastupao je u većini europskih zemalja, SSSR-u i SAD-u, kao i na svim festivalima klasične glazbe u bivšoj Jugoslaviji te u Grazu, Varšavi, Linzu i Amsterdamu. Od 1962. do 2012. godine djeluje kao nastavnik korne i komorne glazbe, a njegovi učenici i studenti osvajali su nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Bio je pročelnik, prodekan i dekan Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Zajednice muzičkih škola Hrvatske, predsjednik i počasni član Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Snimio je pet CD-a. Treba istaknuti da je na njegov poticaj nastalo dvadesetak kompozicija hrvatskih autora, koje su snimljene i posvećene upravo njemu.

Na albumu se nalazi 13 skladbi velikih svjetskih skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ludwiga van Beethovena, Richarda Straussa i Roberta Schumanna koje su snimljene od 1964. do 1971. godine sa Simfonijskim orkestrom Radiotelevizije Zagreb i Komornim orkestrom Radiotelevizije Zagreb pod ravnanjem dirigenta Stjepana Šuleka te s gudačkim kvartetom Klima, kornistom Antunom Fickom i pijanistom Juricom Muraiem.

Fotografije pogledajte u našoj galeriji: www.crorec.hr/galerija

CD "Rog u svijetu glazbe" po cijeni od 79 kn možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Records-a te na ostalim prodajnim mjestima te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=815743
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1007255992
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10636048

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved