Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
NOVI STUDIJSKI ALBUM KLAPE MAESTRAL PUSTI SRCE NEKA DRIJEMA
03.07.2015 NOVI STUDIJSKI ALBUM KLAPE MAESTRAL "PUSTI SRCE NEKA DRIJEMA"
Croatia Records objavila je novi studijski album klape Maestral "Pusti srce neka drijema". Petnaest pjesama na ovome albumu obilježavaju 46 godina neprekidnog djelovanja klape Maestral, kao i dugogodišnje prijateljstvo klape i autora Nika Bulića, koji je ujedno i producent albuma. Uz deset pjesama u izvedbama Maestrala, kao poseban bonus albuma "Pusti srce neka drijema" su i pet pjesama uspješnica klape s prijateljima: Terezom, Berekinima i Nikom. U svim skladbama prisutni su ljubav, more, kamen, Stradun i Grad.

Jer, kao što je naš uvaženi pjesnik Luko Paljetak napisao:


"...Pjeva klapa, a ljudi okupljeni slušaju napjeve starih, i novih, na staru načinjenih pjesama. Ima u njima čudesne nježnosti, muške neke mekoće, što pretvara pjevače svagdanje ove mladiće, ljude iz Grada, u njezne podokničare, truvere, vitezove što srca gore im od strasti, strasti moguće samo pod ovakvim nebesima, u gotovo bestjelesno čeznutljiva bića. Takva je klapa Maestral. Zaklopite zjene za tren, i poslušajte ih. Grad se kao brod ljulja na valima pjesme."

Među pjesmama s ovog albuma nalazimo i nekoliko već dobro poznatih skladbi - pjesme "Kada umire ljubav" i "Na kamenu bijelom" snimio je Oliver Dragojević, skladbu "Moja none" izveo je Mladen Grdović, a klapa Maslina snimila je pjesmu "Lijepa moja" na albumu "Na kamenu bijelom" Nike Bulića koji je 2012. objavila Croatia Records.

Klapa Maestral osnovana je 1969. godine. Na dvanaest omiških festivala osvojila je ukupno dvanaest nagrada: publike, stručnog žirija, večeri novih skladbi, za najbolju interpretaciju itd. Tijekom djelovanja slijede i nagrada Turističkog saveza općine Dubrovnik, nagrada estradnih umjetnika, priznanje Trgovačke komore Dalmacije, Plaketa Grada Dubrovnika, a 2006. godine i Nagrada Dubrovnika za 36 godina djelovanja. Klapa je snimila 4 singl ploče, 2 LP ploče, 4 CD-a i video kasetu, kao i nekoliko kompilacija s drugim klapama s Omiškog festivala, te brojne radio i TV emisije. Svoju pjesmu prezentirali su u New Yorku, Las Vegasu, Los Angelesu, San Franciscu, Chicagu, Londonu, Liverpoolu, Manchesteru, Dublinu, Edinburghu, Glasgowu, Amsterdamu, Zurichu, Luzernu, Madridu, Barceloni, Lisabonu, Budimpešti, Kopenhagenu, Bruxellesu, Beču, Pragu, Bratislavi, Stockholmu, Zagrebu, Ljubljani, Celju, Parizu, Moskvi, Sainkt Petersburgu, Helsinkiju, a također su nastupali pred mnogim svjetskim državnicima.

Predstavljanje albuma "Pusti srce neka drijema" klape Maestral održat će se u utorak, 14. srpnja 2015. u 12 sati u Atriju Palače Sponza u Dubrovniku.

Naslovnu pjesmu "Pusti srce neka drijema" za koju će uskoro biti objavljen i videospot preuzmite na: http://singlovi.crorec.hr

CD "Pusti srce neka drijema" po cijeni od 69 kuna možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, na ostalim prodajnim mjestima te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=816061
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1013775110
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10712934

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved