Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ALBUM KULTURNO-UMJETNIČKOG DRUŠTVA TOMISLAV OD SUTRA U PRODAJI
30.07.2015 ALBUM KULTURNO-UMJETNIČKOG DRUŠTVA TOMISLAV OD SUTRA U PRODAJI
Od sutra, 31. srpnja, u prodaji je album "Oj Andrevci, lipo selo naše" KUD-a "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca. Kulturno-umjetničko društvo "Tomislav" jedno je od najboljih amaterskih KUD-ova u Hrvatskoj osnovano 1939. godine. Na albumu se nalazi 13 izvornih napjeva i kola iz Donjih Andrijevaca koje su izabrali Matej Vinarić i voditelj KUD-a Ivan Meteš, a tonski ih je snimio i producirao Tihomir Ivanetić. Projekt svjedoči o kvaliteti društva ali i prikazuje presjek njihova rada te veliki dio kulture sela Donji Andrijevci.

KUD "Tomislav" osnovan je kao ogranak "Seljačke sloge" koja je u to vrijeme bila jedina kulturno-prosvjetna organizacija koja se zalagala za očuvanje i obnavljanje starinske seljačke baštine. Sve do danas, KUD "Tomislav" bavi se očuvanjem izvorne tradicijske kulture Donjih Andrijevaca i Slavonije. Od 1999. godine KUD Tomislav je organizator državne smotre svirača na tamburi samici pod nazivom "Oj, samice, drvo javorovo, 'ko te svir'o nikad ne bolov'o" koja je dio programa Brodskog kola i folklorne scene Slavonije i Baranje. Za svoje je djelovanje KUD "Tomislav" primio brojne nagrade među kojima se je i nagrada "Dorin" počimaljama Mariji Gačić i Ani Radman koje se mogu čuti i na ovom izdanju. Društvo je 2009. godine proglašeno najboljim kulturno-umjetničkim društvom Slavonije, Baranje i Srijema.

Album "Oj Andrevci, lipo selo naše" kupite na: shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=821263), iTunesima (http://itunes.apple.com/us/album/id1020638400), Amazonu (http://amazon.com/OJ-ANDREVCI-LIPO-SELO-NASE/dp/B012X2QGXM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1438177898&sr=8-2&keywords=kud+tomislav) ili preslušajte na Deezeru (http://deezer.com/album/10846922)

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved