Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI THE BEST OF COLLECTION GRUPE 777
14.08.2015 U PRODAJI "THE BEST OF COLLECTION" GRUPE 777

Edicija "The Best of Collection" od danas je bogatija za kolekciju hitova Grupe 777. Album ove, sedamdesetih godina minulog stoljeća, ultimativne mainstream atrakcije, sadrži 24 hita, a u to doba popularne "Sedmice" bile su zahuktala mašina čije su sve pjesme bile hitovi. Tako su i danas naslovi s albuma "The Best of Collection", "Tko te voli više od mene", "Ko to kuca na vratima", "Noć tajanstva", "Ne idi Gorane", "Srce od papira", "Ti si moj hit", "Pronađi me u zvijezdama" i druge rado slušane pjesme.

Grupu 777 osnovao je Mirko Sertić 1970. godine kao jazz trio koji se prvi put pojavio na BOOM festivalu u Ljubljani (1972.) s pjesmom "Exodus". No, tek sljedeće godine, dolaskom Andreja Baše, autora najvećih hitova grupe i pjevačice Ire Kraljić, započinje nezaustavljiv uspon grupe. Već 1974. snimaju prvi album, njihove su pjesme u vrhovima top lista, kreću s turnejama, a na festivalima su više nego rado viđeni izvođači. Ostvaruju zlatne tiraže, odlaze na turneje u inozemstvo, osvajaju nagrade za najslušanije pjesme. S vremenom, grupa mijenja postavu, Andrej Baša pokreće tonski studio, no i dalje surađuje s grupom. Uz Iru, izmjenjuju se Nevia Rigutto, Neda Devčić i Milka Čakarun Lenac. Ira Kraljić napušta grupu 1984. godine, dolaze Jozefina Jurišić i Dalida Banac. No, grupa i dalje ima zvuk popularne ABBA-e, sve do kraja osamdesetih kada "Sedmice" uslijed čestih promjena članova, polako odlaze s glazbene scene.

Povodom izlaska ovog albuma, Andrej Baša je izjavio: "Mi se i dalje družimo i znamo analizirati to razdoblje. Sigurno je da smo bili začetnici tog načina pjevanja i glazbenog stila koji su kasnije mnogi slijedili. Način višeglasnog pjevanja sa specifičnim vođenjem međuglasova nitko prije nije upotrebljavao. Godi saznanje da sve te pjesme i nakon toliko godina djeluju idejno svježe i nailaze na uvijek lijepe kritike. Lijepo je i prisjetiti se svih turneja, putovanja, susreta i svih doživljaja koji su nam uljepšali živote".

Album po cijeni od 69 kuna možete kupiti na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=822284
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1023661774
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/10931130

O izvođaču
Vezane vijesti
1. GRUPA 777 - ZLATNA KOLEKCIJA 31.07.2009
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved