Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
OVOGA VIKENDA POČINJU 50. VINKOVAČKE JESENI
08.09.2015 OVOGA VIKENDA POČINJU 50. VINKOVAČKE JESENI
Otvaranjem folklornih večeri te velikim koncertom Jelene Rozge, u petak, 11. rujna počinju 50. Vinkovačke jeseni, manifestacija izvorne narodne kulture. U proteklih pet desetljeća skupljanja i čuvanja baštine, posebice folklorne i glazbene baštine, Vinkovačke se jeseni stalno obogaćuju novim manifestacijama pa su danas one smotre izvornoga folklora, ali i gospodarska, kulturna, turistička, sportska i zabavna manifestacija koju možemo svrstati u red najrazvijenijih i najznačajnijih smotri u Hrvatskoj.

Svakodnevni program Vinkovačkih jeseni čine folklorne večeri s predstavljanjem kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, zatim urbane večeri s nastupima nekih od najpopularnijih imena domaće pop, rock, zabavne i tamburaške glazbe, te razne popratne manifestacije koje uključuju sportske i likovne događaje namijenjene djeci i odraslima kao i sajmove starih tradicijskih običaja i zanata.

Uz spomenutu Jelenu Rozgu, na Trgu Vinkovačkih jeseni predstavit će se još Opća Opasnost (16.9.), Šima Jovanovac i gosti: Kristali, Džentlmeni, Đakovčanke i drugi (18.9.), te Jacques Houdek (19.9.).
U ponedjeljak, 14. rujna na rasporedu je koncert Karlovačko Rock Off na kojem će, između ostalih nastupiti grupe Milost i Manntra. U tamburaškim noćima svirat će Garavuše (11.9.), Vranac (13.9.) i Džentlmeni (18.9.), a posebno zanimljivo bit će službeno Svečano otvorenje Vinkovačkih jeseni (tema: Ispod golemog neba) u kojem će sudjelovati razni glumci, KUD-ovi, solisti na tradicijskim glazbalima, vokalni solisti i pjevačke grupe - Jacques Houdek, Đani Stipaničev, Šima Jovanovac, Dragutin Zeljković-Cane, 'Nene' - Bošnjaci, ŽVS - 'Đakovčanke' - Đakovo, tamburaški sastav Caprio i bend Opća Opasnost.

Croatia Records prigodno će obilježiti jubilej 50. Vinkovačkih jeseni trostrukim izdanjem '50 originalnih pjesama' na kojem se nalaze najpoznatije skladbe tamburaških skupina, te pop i rock bendova koji su nastupili na dosadašnjim izdanjima manifestacije. Album 'Vinkovačke jeseni - 50 godina' bit će službeno objavljen u petak, 11. rujna.

Kompletni program Vinkovačkih jeseni pronađite na: www.vinkovackejeseni.hr


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved