Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI PLOČA ZIMZELENO A NOVO - GLAZBENA AKCIJA CROATIA RECORDSA I EMISIJE MUSIC PUB
18.09.2015 U PRODAJI PLOČA "ZIMZELENO A NOVO" - GLAZBENA AKCIJA CROATIA RECORDSA I EMISIJE MUSIC PUB
Od danas je u prodaji ploča "Zimzeleno a novo", glazbena akcija Croatia Recordsa i emisije Music pub Zlatka Turkalja koja se emitira na Drugom programu Hrvatskoga radija. Cilj akcije je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama. Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika želi se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina te ih vratiti u radijske i televizijske programe.

Na ploči se nalazi 10 pjesama, odnosno pet evergreena u originalnim verzijama - "Kuća za ptice" Gabi Novak, "Sreća" Josipe Lisac, "Negdje postoji netko" Drage Mlinarca, "Stare ljubavi" Tereze Kesovije i "Svijet je moj" Radojke Šverko, ali i obrade istih pjesama. Novu verziju pjesme "Sreća" koju je u 70-ima proslavila Josipa Lisac snimila je Antonela Doko, mlada pjevačica iz Rijeke. "Bravo! Ja ću reći bravo, bravo, bravo, petnaestogodišnja Antonela. Fanstastično. Ja sam inače pjesmu preslušala dvadesetak puta, ako ne i više i oduševljena sam", komentirala je Josipa Lisac.

Tereza Kesovija je 1976. godine snimila pjesmu "Stare ljubavi", a za akciju "Zimzeleno a novo" pjesmu je obradila grupa M.O.R.T. iz Sinja. Zagrebačka grupa Bang Bang uspješno je obradila pjesmu "Svijet je moj" autora Alfija Kabilja. "Ma izvrsno i vrlo pohvalno jer vi prvotno cijenite našu baštinu te znate odabrati koje su pjesme bile u prošlim generacijama jako tražene i jako bitne. Ideja je sjajna", rekao je Alfi Kabiljo.

Na prvom izdanju, vinilu akcije "Zimzeleno a novo" nalazi se i grupa Gatuzo s obradom pjesme Drage Mlinarca, "Negdje postoji netko". Legendarnu pjesmu Arsena Dedića i Drage Britvića "Kuća za ptice" u akustičnoj verziji snimila je zagrebačka kantautorica Queen of Sabe.

Više informacija pronađite na: https://www.facebook.com/musicpubzlatkaturkalja


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved