Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
50 ORIGINALNIH PJESAMA TEREZE KESOVIJE
25.09.2015 "50 ORIGINALNIH PJESAMA" TEREZE KESOVIJE
Danas je objavljen album "50 originalnih pjesama" jedne od naših najznačajnijih i najboljih pjevačica, Tereze Kesovije. Box set, za koji je naslovni crtež napravio poznati hrvatski strip crtač Dubravko Mataković, sadrži 3 CD-a s ukupno 50 velikih hitova. CD-i su podijeljeni kronološki, pa se na prvom nalaze najveće Terezine uspješnice iz razdoblja od 1962. - 1975. godine, na drugom od 1975. do 1989. godine te na trećem od 1990. do 2003. godine. Među pedeset pjesama nalaze se neke od najljepših Terezinih pjesama kao što su "Nima Splita do Splita", "Parkovi", "Larina pjesma", "Nono, dobro moj nono", "Prijatelji", "Sviraj mi, sviraj", "Što je ostalo od ljubavi", "Moja posljednja i prva ljubavi", "Stare ljubavi", "Dubrovačka zvona", "Pred tvojim vratima" i mnoge druge. Na kompilaciji svoje su mjesto našle i tri live izvedbe - "Katedrala", "Moderato cantabile" i "Et si demain" u kojem se Terezi pridružio legendarni Michel Legrand.

"Da nije Tereze Kesovije, diskografija, koncertna aktivnost, kulturna politika, pa čak ni tehnologija na ovim prostorima ne bi bila ovakva kakvu je danas poznajemo. Zbog nje su se kupovali prvi televizori EI Niša, kako bi ljubitelji njezinoga glasa mogli vidjeti Terezu na rijetkim zabavno glazbenim emisijama ili prijenosima festivala jedinoga TV programa. Zbog nje su se nabavljali Iskrini gramofoni da se na njima bjesomučno vrti "Larina pjesma" ili neki drugi Terezin singl i zbog nje su organizatori koncerata morali nabavljati sve kvalitetniju opremu kako bi zadovoljili svjetske standarde koji su se dosegli u Francuskoj. Ondje je višekratno bez problema rasprodala nastupe u uglednim dvoranama Bobino i L’Olympia, objavljujući longplejke u zlatnim nakladama mnogo prije nego što je na ovim prostorima Grupa 220 zaorala put long playu kao ključnom formatu doživljavanja suvremene glazbe. Pjevala je u Olympiji zajedno s Georgesom Brassensom, Jacquesom Brelom i Johnnyjem Hallydayem. Jedna je od rijetkih izvođačica koja je na Eurosongu nastupila za dvije zemlje – za Monako i za Jugoslaviju. Rasprodala je koncerte ne samo u Francuskoj, nego i u Sovjetskom Savezu, Španjolskoj, Kanadi, Rumunjskoj, Peruu, SAD-u, stigla je i do Teherana i Bejruta. Objavila je hit-album s Mirom Ungarom na njemačkom jeziku. I sve to samo u šezdesetima. Kasnije fokusiranje na domicilno tržište nije poremetilo njezin zvjezdani status u Francuskoj – ondje je 2007. održala novi trijumfalan koncert u L’Olympiji, a te godine je veliki Michel Legrand bio njezin gost na nastupu u Dubrovniku.

Terezini uspjesi zaista su impresivni, a popis njezinih hitova i zimzelenih pjesama je nepregledan. Uistinu, biti više od 50 godina u samome glazbenom vrhu predstavlja žestok ritam koji ne prestaje. Da je tomu tako, dokazuju njezini vjerni obožavatelji koji neće propustiti nijedan koncert svoje heroine. Tereza ima svoje vjerne fanove koji se s njom pakiraju i putuju od koncerta do koncerta. Premda se Tereza udomaćila na ovim prostorima, sigurno je da i izvan glazbenih okvira njezina biografija ima zanimljivih trenutaka, od činjenice da je imala i jednu filmsku ulogu ("Gospođica", po istoimenom romanu) do toga da je napisala autobiografiju. Pa ipak, Terezin život je glazba, kojoj se potpuno prepustila, na našu sreću i zahvalnost", zapisao je autor izdanja Bojan Mušćet u popratnoj knjižici ove kompilacije.

Kompilaciju "50 originalnih pjesama" Tereze Kesovije po cijeni od 99 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=825215
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1039813046
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/11209848

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved