Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZDENKA KOVAČIČEK PJEVA ELLU I LELU
02.10.2015 Poziv na javno snimanje albuma u Lisinski
Zdenka Kovačiček prva je dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju tog žanra, smislu za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu.

Nakon pet desetljeća iznimno vitalne karijere, Zdenka Kovačiček priprema novi dvostruki album "Zdenka pjeva Ellu i Lelu" s mladim glazbenicima i novim jazz skladbama koji će biti objavljen u nakladi Croatia Recordsa. Ovim putem pozivamo vas na javno snimanje albuma koje će se održati u nedjelju, 4. listopada 2015. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati. Koncert je podijeljen na dvije tematske cjeline: s jazz standardima iz repertoara velike američke jazz pjevačice Elle Fitzgerald te s autorskim skladbama hrvatske jazz pjevačice Lele Kaplowitz.

Zdenkin prateći bend činit će Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari te Ratko Divjak na bubnjevima, a gosti koncerta su Saša Nestorović (saksofon), Ramon Reberšak (truba) i Lela Kaplowitz (vokal). Cijena ulaznice je 100 kuna.

Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, Zdenka Kovačiček je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza, zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima.

Pjevala je uz najveće hrvatske jazziste: Boška Petrovića, Vanju Lisaka, Miljenka Prohasku, Ladislava Fidrija, Damira Dičića i druge, ali i istaknute strane jazziste te uz Jazz orkestre HRT-a i HGZ-am kao i s Big Bandom RTV Slovenija.

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved