Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ZLATNA KOLEKCIJA - MARUŠKA ŠINKOVIĆ KALOGJERA
16.10.2015 ZLATNA KOLEKCIJA - MARUŠKA ŠINKOVIĆ KALOGJERA
Popularna edicija "Zlatna kolekcija" od danas je bogatija za izdanje na kojem se nalaze najbolje pjesme Maruške Šinković Kalogjere. Riječ je o pjesmama jedne od najdarovitijih i najpristalijih pjevačica u povijesti pop glazbe na ovim prostorima, koja se u jednom trenutku naglo povukla sa scene.

Maruška Šinković Kalogjera u srednjoj školi je završila violončelo, a pjevanjem se počela baviti u isto vrijeme kada i manekenstvom. Afirmirala se 1960. godine kao pobjednica u emisiji "Mikrofon je vaš" te je od 1961. godine nastupala na Splitskom festivalu. Maruškin veliki uspjeh u karijeri je pjesma "Ča je bilo tega više ni", skladba njezinog supruga Stipice Kalogjere i pjesnika Stipe Mijovića Kočana. Treba istaknuti i pjesme "Dani ča i' nima" te "Decembarske pisme" Runjića i Zuppe, s kojima je Maruška uspješno nastupila na Melodijama Jadrana.

Brak sa Stipicom, prelazak u Zagreb i sin u obitelji bivšoj je manekenki sve rjeđe dopuštao izlazak pod svjetla pozornice. Maruškini singl-vinili bilježe jednako vokalnih suradnji koliko solističkih pjesama. Samo sa splitskih festivala je Jugoton objavio duete s Vicom Vukovom ("Ajme, svita"), Arsenom Dedićem ("Šentada na rivi"), Ivom Robićem ("Dok traje ljeto"), te Beti Jurković ("Gradovi pokraj mora"). Posljednje studijske snimke zaključila je krajem 80-ih kao članica vokalnog kvarteta Marjan, kojeg su pored nje činili Meri Cetinić, Toni Kljaković i Oliver Dragojević.

Posljednji nastup ove pjevačice bio je 1992. godine, povodom proslave 100. obljetnice splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Ova kolekcija obuhvaća 20 pjesama, među kojima su svi spomenuti poznati dueti te pjesme s kojima je nastupala na festivalima. Maruški Šinković Kalogjeri s pravom pripada mjesto u galeriji važnih hrvatskih imena popularne glazbe.

"Zlatnu kolekciju" Maruške Šinković Kalogjere možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=826566
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1048051554
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://www.deezer.com/album/11368660

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved