Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI NOVI ALBUM NIKOLE FABIJANIĆA I ZAGREBAČKIH SOLISTA
30.10.2015 U PRODAJI NOVI ALBUM NIKOLE FABIJANIĆA I ZAGREBAČKIH SOLISTA
Nikola Fabijanić, poznati hrvatski saksofonist, u suradnji sa Zagrebačkim solistima objavio je novi album "Anima Sospesa". Na albumu se nalazi osam skladbi poznatih hrvatskih skladatelja kao što su Bruno Bjelinski, Davor Bobić i Dubravko Palanović, ali i skladatelja svjetskog renomea, Alexandera Glazunova.

Nikoli su se u snimanju CD-a pridružili Zagrebački solisti pod vodstvom koncert-majstora i violinista Sretena Krstića, a uz njega članovi Solista su Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Mislav Pavlin, Saki Kodama, Ivan Novinc (violina), Marko Otmačić, Hrvoje Philips (viola), Zlatko Rucner, Smiljan Mrčela (vilončelo) i Mario Ivelja (kontrabas). Dirigent (3.-8.) je Alan Bjelinski, a kao gosti na snimanju CD-a su se pridružili Katarina Kutna (violina), Jasna Simonović Mrčela (viola), Jasen Chelfi (violončelo), Jura Herceg (kontrabas) i Kaja Farszky (udaraljke).

Snimanje, editiranje mastering, glazbenu i izvršnu produkciju potpisuje Krešimir Pustički, a naslovnicu albuma krasi slika Josipa Tirića. Sjajan dizajn potpisuje Karlo Kazinoti, a album je snimljen uz pomoć Ministarstva kulture RH.

Saksofonist Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te kao pedagog. Zaposlen je u G.Š. Pavla Markovca, a stalni je solo saksofonist u orkestrima Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a i orkestra HNK-a. Veliki broj uspješnih nastupa ostvaruje s Papandopulo kvartetom, te u duu s Lindom Mravunac Fabijanić. Njegove nastupe, kao i nastupe njegovih ansambala publika, kolege i stručna kritika redovito hvale. Do sada je snimio tri samostalna albuma, te dva sa kvartetom Papandopulo.

Kao solist nastupio je uz Zagrebačke soliste, orkestar Zagrebačke filharmonije, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, Zagrebački komorni orkestar, orkestar Gaudeamus, Windstrings te Art Ensemble NRW. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za umjetnička i pedagoška ostvarenja: Rektorova nagrada, laureat međunarodnog natjecanja Giulio Viozzi (1999.), nagrada Zagrebačke filharmonije i American Expressa za najboljeg mladog glazbenika (2000.), prva nagrada na međunarodnom natjecanju Alpe-Dunav-Jadran (2003.), nagrada "Darko Lukić" (2003 / 2004.), nagrada Agencije za odgoj i obrazovanje za izvrsne rezultate u radu s učenicima (2007., 2012., 2014.), nagrada grada Jastrebarsko (2014.) i dr...

CD "Anima Sospesa" po cijeni od 79 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=827746
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1050969550
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/11460726

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved