Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI JE ALBUM PODRAVSKA KRV VLADE SMILJANIĆA
20.11.2015 U PRODAJI JE ALBUM "PODRAVSKA KRV" VLADE SMILJANIĆA
Od danas je glazbeno tržište bogatije za još jedan hvalevrijedan album, "Podravska krv", na kojem se nalaze pjesme autora, izvođača i zaljubljenika svoga kraja, Vlade Smiljanića. U svojoj dugogodišnjoj karijeri Smiljanić je u notama "oslikavao" pejsaže Podravine i Slavonije, ali i opisivao navike stanovništva tog kraja, poglavito život "mužikaša". Njegov repertoar posvećen je užoj i široj domovini i kulturi zavičaja, a odabir 22 naslova koja se nalaze na ovoj kompilaciji probrana su iz njegove, gotovo 50 godina duge glazbene karijere. Uz naslovnu skladbu na ovoj kompilaciji valja istaknuti i skladbe "Samo ti i nitko više", "Slavonijo, ja sam tvoje dijete", "To je moja domovina", "Još mi srce Podravinom luta", a ove kao i preostale pjesme slave Smiljanićev rodni zavičaj na topao i iskren način. Njegove pjesme proslavili su renomirani izvođači kao što su Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Vera Svoboda, Đuka Čaić, Šima Jovanovac, Gazde, Hrašćanski čestitari i mnogi drugi.

Svoj autorski poziv Smiljanić je najbolje opisao u naslovnoj pjesmi "Podravska krv": "Rodil sem se u najlepšem raju/ v Podravini u najlepšem kraju/ na svetog Jožefa,tu na Dravi/ tamburu mi odma v ruke dali/ stari japa navek znal je reći/ s tamburom se nemre gruntek steči/s tamburom sem celi svet obišel/ s Podravine zbog nje sem otišel..."

Smiljanićev dugogodišnji suradnik u Jugotonu i slijednik u Croatia Recordsu, Siniša Škarica, u predgovoru je između ostalog napisao: "Sada u vlastitom remakeu Vlado vraća one posebno drage pjesme sebi, autoru, onakve kakve su prvi put zaigrale u njegovu srcu, prije nego ih je prepustio moćnim glasovima kolega i prijatelja. Iskreno, lijepo će se one udomiti u bogatoj obiteljskoj fonoteci Smiljanića, ali kao i u svim slučajevima u povijesti popularne glazbe, posebice onih odjevenih u narodno ruho, priča se ponavlja: otele se one u velik svijet i u narodu ih prepoznaju po melodijama i stihovima, a ne po ljudima što su ih pisali. Ovime ćemo, valjda, barem na tren, ispraviti tu nepravdu."

Album "Podravska krv" po cijeni od 59 kuna kupite u svim trgovinama Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=829173
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1057883864
Amazon: http://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/11650986

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved