Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
LJERKA OČIĆ PREDSTAVILA PRVA IZDANJA CIKLUSA ZVUCI HRVATSKIH POVIJESNIH ORGULJA
30.11.2015 LJERKA OČIĆ PREDSTAVILA PRVA IZDANJA CIKLUSA "ZVUCI HRVATSKIH POVIJESNIH ORGULJA"
Prošli tjedan u prostorijama Društva za promocanje orguljske glazbene umjetnosti "Franjo Dugan" predstavljen je diskografski ciklus "Zvuci hrvatskih povijesnih orgulja" naše proslavljene orguljašice Ljerke Očić. Predstavljena su prva tri albuma ovog ciklusa: Vol. 1. J.S. Bach : "Knjižica za Annu Magdalenu Bach" - orgulje Antoniusa Römera iz 1763. godine, Trški vrh, zatim Vol. 2. "Hrvatski orguljski klasicizam" – orgulje Ferdinanda Heferera iz 1894., Sv. Križ Začretje te Vol. 3. "Južnonjemački orguljski barok" (G. Muffat, J. Pachelbel, J.K. Kerll) - orgulje Antoniusa Weinera iz 1737., Samobor, a ujedno su najavljena i sljedeća tri albuma koja će u nakladi Croatia Recordsa biti objavljena do 2018. godine.

Ljerka Očić je proslavila i značajnu obljetnicu, 25 godina diskografskog stvaranja. O ediciji "Zvuci hrvatskih povijesnih orgulja" i umjetničkom radu Ljerke Očić govorio je Branko Magdić, glazbeni urednik i kritičar. Naglašena je vrijednost zapisa na izdanjima novog ciklusa Ljerke Očić, ne samo zbog umjetničke vrijednosti, već i činjenicom da se po prvi put zapisao zvuk ovih orgulja koja su dio hrvatske kulturne baštine.

Ljerka Očić o tim vrijednim instrumentima kaže: "Želja mi je bila na najbolji način predstaviti njihovu osobnost glazbom koja je nastajala i živjela u vremenima kada su građeni." Na predstavljanju je prikazan i video prilog Ljerkine sestre Dubravke koja je slikom i tekstom prikazala presjek karijere naše proslavljene orguljašice.

Posljednji CD "Južnonjemački orguljski barok" iz edicije Zvuci hrvatskih povijesnih orgulja možete kupiti online na shop.crorec.hr (http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=825762), iTunesu (https://itunes.apple.com/us/album/id1040874184) i Amazonu (http://www.amazon.com/SOUTH-GERMAN-BAROQUE-JUZNONJEMACKI-ORGULJSKI/dp/B0161J3KM8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1443768047&sr=8-1&keywords=ljerka+ocic), a preslušati ga možete na Deezeru: http://www.deezer.com/album/11231218

Fotografije Krume Ivanovskog s predstavljanja pogledajte na: www.crorec.hr/galerija

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved