Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
BEND DOMINIKS POBJEDNIK USKRS FESTA 2016
04.04.2016 BEND DOMINIKS POBJEDNIK USKRS FESTA 2016
Sinoć je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan Uskrs fest 2016, najstariji festival popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj koji je prvi put održan 1979. godine u Zagrebu. Upravo na te festivalske početke hrvatske popularne duhovne glazbe u Hrvatskoj podsjetio je i predsjednik Odbora za mlade HBK, zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji je rekao kako je Uskrs fest kada je započeo bio je jedini festival takve vrste u Hrvatskoj, ali "zapaljena iskra vjere, pjesme, radosti raspršila se do danas u tridesetak plamenova, tridesetak različitih festivala duhovne glazbe u Hrvatskoj koji na taj način okuplja na tisuće mladih i tu vidimo što čini snaga vjere". A dio tih mladih nastupio je i na ovogodišnjem Uskrs festu, točnije nastupilo je njih 14 izvođača koji dolaze iz 12 gradova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. A oni su: grupa Oton, Klapa Leggiero, Tea Vidaić, Frama Čerin, Credo Credo, Otkrivenje, Vlaho Prohaska, Izidor, Davor Terzić, Hanna i Jerko, DominikS, Antonio Tkalec, Zvonimir Kalić i Aeternum.

Skladbe, nastup te ukupni dojam izvođača ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Marija Husar-Rimac, Bero Blažević, Nikolina Mazalin, Anja Šovagović-Despot te vlč. Ljubo Vuković, predsjednik komisije. Prema njihovoj odluci prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova (50) osvojili su debitanti ovogodišnjeg festivala sastav DominikS iz Žepča (BiH) sa skladbom "Molitva". Drugu nagradu osvojili su Hanna Polhe i Jerko Marić sa skladbom "Čuješ li korake", dok je treću nagradu osvojio dugogodišnji sudionik glazbeno-duhovne scene Antonio Tkalec sa skladbom "Ohrabri me". Sve izvođače je i ove godine pratio instrumentalni sastav kojeg su činili: Toni Eterović i Saša Miočić na klavijaturama, Vlado Volenec i Nebojša Buhin na gitarama, Marijo Bilić na bas gitari, Igor Martinjak na bubnjevima te Igor Štimac na perkusijama. Koordinator banda bio je umjetnički direktor Uskrs festa Slavko Nedić.

Posebnost ovogodišnjeg Uskrs festa bio je i njegov revijalni dio u znaku sv. Leopolda Bogdana Mandića na kojem je nastupio Bruno Krajcar te je izveden i multimedijalni program pod nazivom "Stavite sve na moja ramena" u kojem je sudjelovalo 120 izvođača.

Organizatori festivala su Ured Hrvatske biskupske konferencije za mlade i  Hrvatski katolički radio koji je i ove godine zajedno s Croatia Recordsom nakladnik CD-a "Uskrs fest 2016" na kome se nalaze studijske snimke svih 15 skladbi. CD po cijeni od 49 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=840562
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1096694006
Amazon: http://amazon.com/USKRS-FEST-2016-RAZNI-IZVODACI/dp/B01DM7YUJ4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1459340807&sr=8-1&keywords=USKRS+FEST+2016
Deezer: http://deezer.com/album/12709952


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved