Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
OBJAVLJEN DVOSTRUKI ALBUM GOLD COLLECTION SKLADATELJA IVE LESIĆA
15.04.2016 OBJAVLJEN DVOSTRUKI ALBUM "GOLD COLLECTION" SKLADATELJA IVE LESIĆA
Ivo Lesić, jedan od najproduktivnijih domaćih autora i skladatelj velikih hitova zabavne glazbe za izvođače poput Zdravka Škendera, grupu Stil, Đurđicu Barlović, Terezu Kesoviju, Mila Hrnića, Tedija Spalata i mnoge druge, od danas potpisuje i dvostruki album "Gold Collection". Njegove najpoznatije skladbe, prema odabiru samog Lesića, našle su se na kompilaciji koja okrunjuje bogatu karijeru ovog splitskog skladatelja dugu pune 42 godine.

Kompilacija "Gold Collection" sadrži 43 pjesme među kojima su "Ti si tu" Jadranke Stojaković, "Ljubav je kad nekog voliš kao ja" Ote Pestnera, "Sjećanja" Zorice Kondže, "Molim te, ostani" Tereze Kesovije, "Ne sudite mi noćas" Meri Cetinić, "Dvije suze" Mila Hrnića, "Noći istarske" Sergia Pavata, "Svjetlo života" Tedija Spalata i Maje Blagdan i "Budi čovjek dobre volje" Miše Kovača. Na albumu se nalaze i tri pjesme grupe Stil u kojoj je Lesić bio voditelj i vokalni solist, "Putovanje", "Ali, ali" i "Nikada nije kasno", dok posebno mjesto u Lesićevom opusu pripadaju najveći hitovi koje izvodi Zdravko Škender, od kojih je čak 8 pronašlo mjesto na ovome izdanju.

"Prve skladbe snimili su mu u drugoj polovici 70-ih Miki Jevremović, Jadranka Stojaković i Tomislav Ivčić; intezivirat će svoj pop rukopis za festivalske nastupe Ota Pestnera, Tereze Kesovije, za ploče mlade Meri Šeparović i već veterana Mira Ungara, a na samom izmaku desetljeća ulazi u studio s ambicijom da postane i sam svoj majstor kao autor-pjevač...", piše o Lesiću Siniša Škarica. Od 1982. do 1985. godine Lesić vodi grupu Stil. Grupa bliska gradskim prethodnicima Metku i Magazinu nije postigla pravi uspjeh te se Lesić uskoro posvećuje skladateljskom radu. U drugoj polovici 80-ih prihvaća se komponiranja i produciranja za zvijezde zabavne glazbe. "Velike uspjehe postiže s Milom Hrnićem, Meri Cetinić i naročito sa Zdravkom Škenderom čije će najveće hitove zajedno s tekstopiscem Bratislavom Zlatanovićem napisati već na početku pjevačeve karijere: "Ne mogu da te zaboravim", "Zlatno sunce Dalmacije", "Suze ljubavi" tijekom iste 1988. bile su laureatima na Splitskom festivalu i Zagrebfestu. Zanimljivo, Ivo Lesić stoji i na počecima solističkih uspona slovenske pjevačice Helene Blagne, Tonija Cetinskog i Tedija Spalata. Slijedit će produkcije istarskog Miše Kovača Elija Piska, šibenske Bonace i samog Miše Kovača", piše Škarica. Tijekom 90-ih Lesić producira i aranžira tada popularne mega-mixove za Duška Lokina i Dolores, Mikija Jevremovića i Duška Kuliša. Koproducent je zajedničkog CD-a Novih fosila / Srebrnih krila 2002. godine, a nakon 2008. posvećuje se glazbi za djecu i vodi umjetničku organizaciju Produkcija Z koja izvodi interaktivne lutkarske mjuzikle širom Hrvatske.

Album "Gold Collection" po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=841627
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/gold-collection/id1100264077
Amazon: http://amazon.com/GOLD-COLLECTION-IVO-LESIC/dp/B01E7FO2MK/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1460556720&sr=8-2&keywords=IVO+LESI%C4%86
Deezer: http://deezer.com/album/12791352

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved