Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
OBJAVLJENA ZLATNA KOLEKCIJA VOKALNOG KVARTETA 4M
29.04.2016 OBJAVLJENA "ZLATNA KOLEKCIJA" VOKALNOG KVARTETA 4M
Od danas je u prodaji dvostruka "Zlatna kolekcija" vokalnog kvarteta 4M na kojem se nalaze 44 poznate pjesme jednog od najpopularnijih europskih šou-kvarteta 60-ih godina. Ivica Krajač, jedan od naših zapaženijih skladatelja i tekstopisaca potpisuje i većinu skladbi na ovome izdanju. Među najznačajnijim skladbama izdvajaju se "Bembaš" i "Charlie Brown" koje su još od 1959. u uhu domaće publike, ali su svoju diskografsku promociju dočekali tek u lipnju 1962. na EP-u "Kvartet 4M u svojim uspjesima". Na CD-u se nalazi i skladba "Moj san", odnosno "My Prayer", prvi američki broj jedan Plattersa iz 1956. i tvisterska skladba Ivice Krajača "Sedam dana nedjeljno".

Kvartet 4M po uzoru na svoje idole The Brothers Four i njihovu skladbu "Greenfields" predstavljaju "Zelena polja", a njihov "engleski" EP iz 1959. donosi singlove "Diana", "The Great Pretender", "You Are My Destiny" i "Buona sera" kao najava novog zvuka u domaćoj zabavnoj glazbi. Bend je imao i nekoliko odličnih prepjeva kao što su: "Zoro je došao", legendarni "Idem i ja...ne, ti ne", Lilly The Pink", ali i nekoliko regionalnih uspješnica: "Neka visi Pedro", "Tko pred drugim jamu kopa", "Nima Splita do Splita", "Nemre, nemre lepše bit" te "Svugdi pojdi".

"Ivica Krajač - Mali (2. travnja 1938.), Branko Marušić- Medo (27. prosinca 1937. - 13. studeni 2012.), Željko Ružić - Muki (22. srpnja 1938.) i Miroslav Ungar - Miro (2. svibnja 1937.) gimnazijska su klapa koja se 1956. pretvara u vokalni sastav 4 M čije su rane izvedbe pastiš aktualnih strujanja na američkoj sceni u drugoj polovici pedesetih godina: doo wopa (R&B-a), bijelih pop - jazz vokalnih grupa i teen - idol popa. Imali su odlično posložene glasove u kojemu je liderstvo u pravilu pripadalo Krajačevom baritonu i Ungarovom tenoru, ravnopravno dijeleći komiku u dinamičnoj koreografiji. Kamera ih je naprosto voljela; televizijski urednici i redatelji natjecali su se za njihove termine kreirajući od njihovih malih skečeva vrhunsku zabavu. Vokalni kvartet 4M legendarno su ime hrvatske i jugoslavenske estrade; još uvijek neponovljivi šoumeni i prvaci televizijske zabave. Već na drugom Porinu 1995. prvi su iz redova zabavno-glazbene elite dobili "životnog Porina" upravo kao pioniri tek rođenog televizijskog programa RTV Zagreba ("za izniman doprinos televizijskoj zabavi") kombinirajući svoju muzikalnost i smisao za skeč. Bili su zapravo sljednici solidne tradicije zagrebačkog kabareta kada su pripadajući prvom post-imformbirovskom naraštaju tinejdžera spajali purgerski humor i oslobođenu mladalačku energiju izloženu snažnom utjecaju američke glazbe i Hollywooda, sintetičke slike "ekonomsko-propagadnih poruka" o ovozemaljskom raju koji nas je čekao podalje uza "željezne zavjese". I zaista ubrzo su krajem 50-ih već s tri singla sa sobom, među prvima s "crvenim pasošima" dobili priliku da otkriju svijet internacionalnog glamura, ali i istodobno pod svjetlima zapadno europskih pozornica pokažu što su do tada doma naučili", ističe Siniša Škarica u knjižici izdanja.

Bend je djelovao do 1974., a već 1968. godine Miro Ungar započinje svoju uspješnu solističku karijeru. Bend je izdao samo jedan studijski album 1972., a iza sebe ima gotovo 30 singl i EP ploča te brojna festivalska izdanja.

Zlatnu kolekciju grupe 4M po cijeni od 79 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=842767
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1104201239
Amazon: http://amazon.com/ZLATNA-KOLEKCIJA-4-M/dp/B01EVEQUFY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1461763949&sr=8-1&keywords=4M+ZLATNA+KOLEKCIJA
Deezer: http://deezer.com/album/12867140

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved