Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
ALBUM ZIMZELENO A NOVO 3 NAJAVLJUJE K.I.P.-OVA OBRADA HITA DENIS & DENIS ČUVAJ SE
22.11.2016 ALBUM "ZIMZELENO A NOVO 3" NAJAVLJUJE K.I.P.-OVA OBRADA HITA DENIS & DENIS "ČUVAJ SE"
Nakon što je glazbena akcija "Zimzeleno a novo" iz 2015. godine, kojom se predstavlja hrvatska glazbena kultura povezivanjem značajnih autora i interpreta iz 60-tih, 70-tih i 80-tih godina s današnjim glazbenim snagama, oduševila struku i publiku toliko da su pohvale ideje te realizacije dovele do izdanja kompilacije "Zimzeleno a novo 2", vijest da se sprema i treće izdanje zasigurno će razveseliti mnoge!

Nismo mogli zamisliti bolju najavu trećeg izdanja Zimzelenog od "Čuvaj se", skladbe koja je pomalo ostala u sjeni ostalih megahitova jednog od najpopularnijih bendova osamdesetih godina prošlog stoljeća, dvojca Denis & Denis. Obradu pjesme, idejni začetnik projekta Zlatko Turkalj povjerio je grupi K.I.P. čija se pjesma "Nestani" ove godine često mogla čuti u programu HR2 i emisiji Music Pub, zahvaljujući odličnoj produkciji i osebujnom vokalu pjevačice Željke. Za novu produkciju pjesme zaslužan je Hrvoje Prskalo, a premijerno je izvedena jučer u emisiji Music pub na 2. programu Hrvatskog radija.

"Svakom novom verzijom u ovoj glazbenoj akciji ne želi se dobiti tek običan prepjev, samo nova snimka, već pjesma koja koja će zadržati osnovnu melodiju, ali i potrebni kreativni odmak od originala i što je važno, čvrstu povezanost s novim izvođačem. To nije uvijek lako postići jer radi se o zadacima – pjesmama koje su glazbeni dokumenti svoga vremena. No, što se tiče grupe K.I.P. oni su u potpunosti uspjeli", komentira popularni Turki svoj odabir.

Dokaz ispravnosti odabira je i oduševljenje samog autora pjesme Davora Tolje izvedbom grupe K.I.P. koji je za emisiju Music Pub izjavio kako je to "najbolja obrada bilo koje pjesme grupe Denis & Denis" te da bi tako izvedenu pjesmu zapamtio i poželio je ponovo čuti i da nije njen autor.

Pjesmu "Čuvaj se" u obradi grupe K.I.P. poslušajte na: https://www.youtube.com/watch?v=9nq7joH9H-A

Eminentni glazbeni urednik, voditelj te vrsni poznavatelj domaće, ali i svjetske glazbene scene Zlatko Turkalj želio je podsjetiti na antologijske glazbene materijale koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i vratiti ih u radijske i televizijske programe. Idejni plan bio je kroz te legendarne pjesme predstaviti i nove domaće glazbene snage koje, bez obzira na svoj odličan rad i kvalitetu, teško dolaze do prostora u medijima, a tako i teže do publike. Ideju je podijelio s direktorom diskografske kuće Croatia Records, Želimirom Babogredcem, koji ju je svesrdno podržao i omogućio njenu realizaciju.

"Kad mi je Turki iznio svoju ideju, odmah sam vidio da je to nešto što nam treba. Zimzeleno je pravi primjer ponovnoga otkrivanja odličnih pjesama. Mlađi su izvođači u potrazi za novim pjesmama, a glazbeni svijet pokazuje da se može uzeti i pjesma koja stoji u ladici i pokazati je svijetu u novome ruhu, na poseban i svakome izvođaču svojstven način", komentirao je gospodin Babogredac odluku o suradnji.

"Zimzeleno a novo" se osim originalnim konceptom objave izvornih snimaka te njihovih obrada u akustičnim inačicama i u izvedbi mlađih glazbenika izdvaja i gramofonskom pločom kao nosačem zvuka što oduševljava mnogobrojne ljubitelje jedinstvenog zvučnog ugođaja koji daje vinil.  
Činjenica je da su sve nove verzije s prvog ("Sreća" - Antonela Doko, "Kuća za ptice" - Queen of Sabe, "Stare ljubavi" - M.O.R.T., "Negdje postoji netko" - Gatuzo i "Svijet je moj" - Bang Bang) i drugog izdanja ("Plavuša" - Fluentes, "Balada" - Renata Sabljak, "Ostala si uvijek ista" - The Answer, "Šuti moj dječače plavi" - The Blondes, "Sad si tu" - Auguste i "Vjeruj u ljubav" - Vindon Havin) postale sastavni dio radijskog programa Hrvatskoga radija i lokalnih radio stanica. Koncept je naišao na sjajne komentare i podršku slušatelja, autora, izvođača i glazbenika pa se od trećeg izdanja koje je u pripremi očekuje mnogo, a sudeći po najavnom singlu, razloga za optimizam imamo napretek.  

Pjesmu "Čuvaj se" preuzmite na: http://singlovi.crorec.hr


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved