Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
FORTUNE SMILES - NOVI ALBUM MATIJE DEDIĆA I ŠIMUNA MATIŠIĆA
16.12.2016 FORTUNE SMILES - NOVI ALBUM MATIJE DEDIĆA I ŠIMUNA MATIŠIĆA
Croatia Records danas je obogatila svoj jazz katalog za čak četiri prestižna izdanja: "Fortune Smiles" briljantnog dua Matija Dedić & Šimun Matišić, "Rush" prvi samostalni album poznatog klavijaturista Jurice Leikauffa, debitantski "Eat It, It's Still Good" sjajnog kvarteta 4in3+1 te "Spiritual Journey" fantastičnog mladog kontrabasista i slikara Vedrana Ružića.

"Fortune Smiles" donosi suradnju našeg ponajvećeg jazz glazbenika i najistaknutijeg mladog talenta. Riječ je o snimci uživo genijalnog koncerta koji se održao 8. srpnja 2014. godine u zagrebačkom muzeju Mimara. Dedić i Matišić nadovezuju se na tradiciju čuvenih izvedbi Chicka Coreae i Garyja Burtona te Boška Petrovića i Nevena Frangeša, no svojim neusporedivim muziciranjem predstavljaju potpuno zasebnu vrijednost. Na album su uvrštene izvedbe 10 skladbi triju velikana jazza: Keitha Jarretta, Pata Methenyja (jednu od njih, "James", Metheny je napisao u suradnji s pijanistom Lyleom Maysom) i spomenutog Coreae, a na svakoj se ističu nevjerojatna muzikalnost i pažljiva međuigra ovih dvaju genijalaca. Dedićevu sviranju teško da je moguće pronaći dovoljno komplimenata, a mladi Matišić ovdje definitivno pokazuje da je riječ o muzičaru koji se s lakoćom može nositi s najvećima. Zvučnu i glazbenu zaokruženost albuma potvrđuje činjenica da Dedić i Matišić sami potpisuju aranžmane i produkciju, dok je za profinjeno likovno oblikovanje zaslužna Miranda Herceg. Uzevši sve navedeno u obzir "Fortune Smiles" definitivno je jedno od izdanja godine – ne samo u jazzu i ne samo u Hrvatskoj.

Album "Fortune Smiles" moguće je kupiti po cijeni od 89 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=864646
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1186220881
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B01N0R4UAJ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481892870&sr=8-1&keywords=matija+dedi%C4%87+%C5%A1imun+mati%C5%A1i%C4%87
Deezer: http://www.deezer.com/album/14849509

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved