Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
PREDSTAVLJANJE ALBUMA SPIRITUAL MARKET VEDRANA RUŽIĆA UZ PREMIJERU PRATEĆEG FILMA
26.01.2017 PREDSTAVLJANJE ALBUMA SPIRITUAL MARKET VEDRANA RUŽIĆA UZ PREMIJERU PRATEĆEG FILMA
U petak, 27. siječnja, u zagrebačkom Kinu SC (Savska 25) održat će se umjetnički događaj koji će  nedvojbeno obilježiti početak godine: predstavljanje konceptualnog jazz albuma "Spiritual Market" fantastično nadarenog mladog kontrabasista i slikara Vedrana Ružića.

Album je inspiriran zapisima putovanja Marka Pola po dalekom Istoku, a to se ogleda i u zvučnim paletama koje ovaj nadareni kompozitor i instrumentalist koristi: osim njegovih 5 raznovrsnih kompozicija, obojanih tradicionalnim istarskim, kineskim i drugim utjecajima, nalaze se tu i Ružićevi aranžmani srednjevjekovnog moteta i tradicionalne mongolske pjesme. Njegov sastav, koji još čine Adriano Bernobić (bubnjevi) i Pavle Miljenović (gitara) iznimnom vještinom pliva kroz sve te različite glazbene jezike, a zapaženo je i gostovanje briljantnog saksofonista Marija Bočića na trima pjesmama. Izvrsno zvučno oblikovanje njihove izuzetne svirke jamči činjenica da je producent albuma Zvjezdan Ružić, i sâm vrhunski jazz glazbenik.

Predstavljanje se, međutim, neće iscrpiti u koncertnoj izvedbi kompozicija s albuma. Ono je, štoviše, zamišljeno kao cjeloviti umjetnički događaj koji se sastoji od svirke i projekcije pratećeg art filma u režiji Ire Tomić i Johna Karduma. Film na osobit način interpretira priču o Polovim putovanjima, spajajući na fantastičan način likove poput Kublaj-kana, derviša, asasina i drugih sa suvremenoumjetničkim izričajem.

Kao album, "Spiritual Market" fascinantno kombinira likovnost, priču i izuzetno sviranje, čineći jedno rijetko slojevito i značenjem bogato izdanje. Praćen vlastitim filmom, izveden uživo, ponudit će on zasigurno jedan od najosobitijih koncertnih doživljaja u ovoj godini.

Album "Spiritual Market" moguće je kupiti po cijeni od 69 kn na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=864451
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1179401365
Amazon: https://www.amazon.com/Spiritual-Market-Vedran-Ru-i/dp/B01MQNP02W/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1481558374&sr=8-2-spell&keywords=sspritual+market
Deezer: http://www.deezer.com/album/14634914

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved