Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U NOVOJ PLOČI PREDSTAVLJENO MAESTRALNO IZDANJE ZAGREBAČKE FILHARMONIJE SUNČANA POLJA
01.02.2017 U NOVOJ PLOČI PREDSTAVLJENO MAESTRALNO IZDANJE ZAGREBAČKE FILHARMONIJE "SUNČANA POLJA"
Jučer je u Caffe baru i Music shopu Nova Ploča održano predstavljanje sjajnog albuma Zagrebačke filharmonije "Sunčana polja". Riječ je o izdanju antologijske vrijednosti na kojemu su izvedena značajna djela velikih hrvatskih skladatelja – "Sunčana polja" i "Idila za orkestar" Blagoja Berse, "Istarska suita" Natka Devčića" te "Simfonijsko kolo" Jakova Gotovca.

Album je snimljen na koncertu Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, od 7. do 9. lipnja 2016. Filharmonijom je ravnao maestro Pavle Dešpalj.

O albumu su pred brojnim ljubiteljima glazbene umjetnosti govorili Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, muzikologinja i glazbena kritičarka Jana Haluza, akademski slikar Dimitrije Popović, koji je ujedno autor naslovne slike albuma te Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa. Govornici su istaknuli važnost umjetničkog, ali i edukativnog aspekta ovog izdanja koje će sasvim sigurno približiti visoku razinu umjetnosti poznatih hrvatskih skladatelja slušateljstvu. Važno je napomenuti da su djela na izdanju praizvedbe Zagrebačke filharmonije te kao takve čine dio dugogodišnje tradicije orkestra.

"Sunčana polja" Blagoja Berse simfonijska je pjesma, ujedno i najpoznatije djelo istaknutog hrvatskog skladatelja i pedagoga koje je Zagrebačka filharmonija praizvela 1920. godine pod ravnanjem Milana Sachsa. "Idila za orkestar, op. 25b" orkestralna je skladba koja je jedno od najizvođenijih djela hrvatskih skladatelja uopće. "Istarska suita", Devčićevo najpopularnije djelo, praizvela je Zagrebačka filharmonija 1948. godine, a temelji se na izvornim istarskim napjevima. "Simfonijsko kolo" prvo je Gotovčevo orkestralno djelo, a praizvela ga je Zagrebačka filharmonija 1928. pod ravnanjem Krešimira Baranovića. Kolo je od početka svojeg koncertnog života obišlo mnoge države pa čak i kontinente, a često je bilo upotrebljavano i kao baletna glazba.

Zagrebačka filharmonija promotor je hrvatske glazbene umjetnosti u svijetu. Daleke 1871. godine počela je profesionalna orkestralna aktivnost u Zagrebu, a 1920. orkestar je dobio ime koje i danas nosi. Čitavo to vrijeme u hrvatsku je prijestolnicu donosio najbolju klasičnu glazbu koja utjelovljuje urbanu sliku Zagreba, a njegovu povijest pisali su prvorazredni šefovi dirigenti: Friedrich Zaun, Milan Horvat, Lovro von Matačić, Mladen Bašić, Pavle Dešpalj, Kazushi Ono, Pavel Kogan, Alexander Rahbari i Vjekoslav Šutej. Novu eru u povijesti orkestra obilježava novi umjetnički polet, zapažena glazbena postignuća, kao i veliki koncertni i diskografski projekti koje planiraju u budućnosti. Pavle Dešpalj, dirigent i skladatelj, potpredsjednik je HAZU-a, a uz mnoge visoke funkcije koje je obnašao, od 2004. do 2010. godine te od listopada 2014. počasni je šef-dirigent Zagrebačke filharmonije.

Sve fotografije Zdenka Mlinara s predstavljanja izdanja pogledajte na Facebook stranici Croatia Recordsa: https://www.facebook.com/Croatiarecordsofficial

Album "Sunčana polja" možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=864440
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1182974778
Amazon: http://amazon.com/dp/B01N2T6I9J/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481558419&sr=8-1&keywords=sun%C4%8Dana+polja
Deezer: http://deezer.com/album/14748126


Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved