Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
JAM RITUAL NOVIM SINGLOM I SPOTOM URANJAM PONOVNO ODUŠEVLJAVAJU
24.03.2017 JAM RITUAL NOVIM SINGLOM I SPOTOM URANJAM PONOVNO ODUŠEVLJAVAJU
Novi singl benda Jam ritual „Uranjam“ pokazuje da svježina i originalnost zvuka posljednjeg singla „Padobran“, prvog na hrvatskom jeziku, nije ni slučajna ni trenutna. Na ovaj varaždinski bend uistinu treba obratiti pažnju jer su već prvim albumom Greasebucket postavili čvrste temelje na kojima grade svoju odličnu i toliko drugačiju glazbenu priču.
„Pjesma 'Uranjam' je napisana i snimljena na jedan, za nas, novi način. Otišli smo na more, točnije u Zablaće kod Šibenika gdje smo u dnevnoj sobi jedne kuće napravili studio. To je zapravo kuća gospodina Matka Grgasa koji radi s nama i snima nas od početka. Pjesma je nastala tamo, na licu mjesta, u ta četiri dana. Zvuk benda je opet malo drugačiji od onog kojeg smo imali na singlu 'Padobran', ali se mogu osjetiti neke poveznice u smislu produkcije i instrumenata. Ovog puta smo više pažnje pridodali traženju pravog prirodnog zvuka svakog instrumenta. Što se tiče teksta, opet slušateljima ostavljamo na volju da ga protumače na svoj način. Zadovoljni smo time kako je publika prihvatila prvi singl na hrvatskom jeziku pa nastavljamo tako i dalje“, kažu o pjesmi dečki iz Jam rituala od kojih je svaki dao svoj obol njenom zanimljivom nastanku – Toni Tkalec je autor teksta, Edvin Đerahović glazbe, dok su Karlo Merkaš, Matija Burek i Matko Grgas zaslužni za aranžman te izvrsnu produkciju. Za produkciju video spota pobrinuli su se Antonio Mohenski i Marko Hosni koji su nepogrešivo pogodili atmosferu pjesme, naglasivši ju fascinantnim koloritom i simbolikom lokacije.

Pjesmu potražite na download zoni Croatia Recordsa, singlovi.crorec.hr, a spot pogledajte na https://youtu.be/glLo8BTnEAs

„Spot smo snimali u suradnji sa Antoniom Mohenskim, a snimke iz zraka snimio je Marko Hosni. Zanimljivost je da je cijeli spot, osim snimaka dronom, snimljen sa iPhoneom. Sve je bilo odrađeno u jednom danu na zapuštenim bazenima u Varaždinu, a spot je koncipiran u razlikama i kontrastima, odnosno napravljen je u stilu pitanje/odgovor“, kažu o spotu ovi fascinantni glazbenici.

„Odlazi mrak. Pucanj Sunca ga otjera. I tako ja, satkan od par navika rasipam dan, a već sutra krug taj ponavljam“, dio je pomalo mračnog teksta pjesme koja propituje smisao postojanja i opisuje naizgled bezizlazno stanje u koje čovjek ponekad zapadne.

Pjesma je jučer premijerno emitirana u emisiji Svijet diskografije autora i urednika Zlatka Turkalja na 2. Programu Hrvatskog radija, dok su spot objavili CMC televizija te portal 24 sata.

Kontaktirajte Jam ritual putem https://www.facebook.com/JamRitual i
http://jamritual.com/

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved