Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
100 ORIGINALNIH PJESAMA IVE ROBIĆA NA JEDNOM MJESTU!
05.05.2017 100 ORIGINALNIH PJESAMA IVE ROBIĆA NA JEDNOM MJESTU!
Od danas je u prodaji novi box set u ediciji "100 originalnih pjesama", peterostruka kompilacija koja sadrži 100 najuspješnijih pjesama Ive Robića, svevremenskog Mister Morgena koji je svojom pojavom obilježio razvoj zabavne glazbe u Hrvatskoj. Jedan od najvećih i najpoznatijih izvođača u povijesti naše glazbe, Ivo Robić je u svojoj gotovo polustoljetnoj karijeri objavio zavidan broj domaćih i inozemnih albuma, EP i singl-ploča, a ova kompilacija presjek je njegovog bogatog opusa čija popularnost i vrijednost s godinama dodatno dobiva na vrijednosti.

Na ovih 5 CD-a pronaći ćete na jednom mjestu 100 pjesama iz bogate karijere Ive Robića, a kompilacija je tematski podijeljena na 5 cjelina. Na prvom CD-u „Evergreeni“ nalaze se Robićeve najveće uspješnice, poput „Samo jednom se ljubi“, „Stranci u noći“, „Serenada Opatiji“, „Ta tvoja ruka mala“, „Golubovi“ i druge. Drugi CD „Obrade“ donosi 20 obrada najpopularnijih stranih hitova, pjevanih na izvornim jezicima, a tu se nalaze pjesme poput „Shake, Rattle and Roll“, „Seven Lonely Days“, „Que sera, sera“, „O, sole mio“, „Ay, ay Paloma“ i mnoge druge. Treći CD „Prepjevi“, slično prethodnom CD-u, sadrži popularne hitove tog vremena, ali prepjevane na hrvatski jezik, kao što su „Mama Juanita“, „Reci da me voliš (Mucho, mucho, mucho)“, „Uspavat te želim“, „Kad padne noć“ i druge. Četvrti CD „Festivali“ donosi najveće uspjehe Ive Robića ostvarene na festivalima u Zagrebu, Opatiji, Splitu, Krapini i drugima, među kojima su „Vužgi“, „More, moje Jadransko more“, „Pisano u noći“, „Podoknica Zagrebu“, „Kukuruzi se njišu“ i mnoge druge. I konačno, posljednji CD „Suradnje“ sadrži najpopularnije vokalne suradnje s glazbenim zvijezdama kao što su Zdenka Vučković („Mala djevojčica“, „Marice, vrati se“, „Riva u noći“), Beti Jurković („Autobus Calypso“), Maruška Šinković („Dok traje ljeto“, „Nema ništa ljepše“), Rajka Vali („Baš je divan sunčan dan“, „Srček dela tika-taka“, „Tvoj“), Vice Vukov („Plavi, plavi, plavi“)…

Ivo Robić rođen je 28. siječnja 1923. u Garešnici. Dolazi u Zagreb studirati na Pravnom fakultetu, te u jesen 1943. nakon radijske audicije s Kinelovom Sniježi počinje uživo pjevati u programu Državne krugovalne postaje Zagreb. Nastupa u zagrebačkom Kolu i Gradskom podrumu – Grill roomu. Redaju se njegove pobjede na festivalima, a na prvom festivalu u Opatiji sa 16-godišnjom Zdenkom Vučković pjeva pjesmu „Mala djevojčica“ koja postaje apsolutni pobjednik prema glasovanju slušatelja svih jugoslavenskih radio postaja. Prvi je glas šlagera svog vremena, a uspješno radi i prepjeve svjetske glazbene produkcije.

Za Jugoton snima prvu pjevanu LP ploču u SFRJ pod nazivom „Pjeva Vam Ivo Robić“. Albume mu objavljuju Supraphon i Polydor u čijem studiju snima svoj legendarni hit „Morgen“. S tim hitom osvaja strane top ljestvice te postaje prvi izvozni hrvatski simbol pop glazbe. Robić reda velike uspješnice od kojih se posebno ističe pjesma „Stranac u noći“ s kojom je 1966. Frank Sinatra postigao golem uspjeh. Ipak, službeno autorstvo za „Strangers in the night“ mu nikad nije priznato. Uz zlatom ovjenčane milijunske naklade Morgena, prvog i jedinog uspjeha nekog domaćeg pjevača u svjetskome šou-biznisu, najčešće se spominjala anegdota o šetnji Hamburgom, kada je svojeg producenta Berta Kaempferta nagovorio da poslušaju novi zvuk koji je dolazio iz Top Ten Cluba (Beatlesi, tada još s Tonyjem Sheridanom). Oduševljen, Robić je Kaempferta nagovorio da im snimi prvu ploču i tako je nastala „My Bonnie“.

Sa statusom uvaženog europskog zabavljača, Ivo Robić stvara diskografski opus bez premca na tadašnjoj estradnoj sceni. Ivo Robić bio je počasni predsjednik HGU-a, a od mnogobrojnih nagrada izdvajamo nagradu Josipa Štolcera Slavenskog za glazbenu umjetnost (1981) i Porina za životno djelo (1997). Preminuo je u Rijeci 9. ožujka 2000.

Box set izdanja „Ivo Robić - 100 originalnih pjesama“ grafički je oblikovao dizajnerski par Bachrach&Krištofić, dok je crtež na naslovnici djelo poznatog hrvatskog strip crtača, Dubravka Matakovića.

Ne propustite novo peterostruko izdanje s nebrojenim hitovima Ive Robića u izdanju Croatia Recordsa! Po cijeni od samo 99 kuna možete ga kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na:

"Antologiju" po cijeni od 149 kuna pronađite u trgovinama Croatia Recordsa te na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=936687

iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1233285252

Amazon: http://amazon.com/dp/B0713XRK39/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1493817549&sr=8-11&keywords=IVO+ROBI%C4%86

Deezer: http://deezer.com/album/40868701

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved