Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI NOVI ALBUM IZ EDICIJE GOLD COLLECTION: MILUTIN VANDEKAR, ALKA RUBEN I MARIJA RADIĆ: JEDINSTVENI RADIĆI HRVATSKE POPULARNE GLAZBE!
09.08.2017 U PRODAJI NOVI ALBUM IZ EDICIJE GOLD COLLECTION: MILUTIN VANDEKAR, ALKA RUBEN I MARIJA RADIĆ: JEDINSTVENI RADIĆI HRVATSKE POPULARNE GLAZBE!
U ediciji Gold collection osvanulo je još jedno novo izdanje, "Milutin Vandekar, Alka Ruben i Marija Radić: Jedinstveni Radići popularne hrvatske glazbe". Na dva CDa nalaze se skladbe koje su ovi skladatelji iz obitelji Radić napisali za neke od najpoznatijih hrvatskih izvođača.

Na prvom CD-u nalazi se 18 popularnih hrvatskih skladbi u izvedbi Ive Robića, Tonija Kljakovića, Beti Jurković, Zdenka Leskovara, Drage Diklića, Gabi Novak, Stjepana Jimmya Stanića, grupe 4 M i Nade Knežević, a niz započinje pjesmom "Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto)", "šlagerom nad šlagerima" nastalim 1958. godine u izvedbi Zdenke Vučković i Ive Robića. Za sve pjesme s prvog CD-a Milutin Vandekar skladao je glazbu, a Alka Ruben napisala je tekst. Zajedno su potpisali neke od najpoznatijih pjesama s početka 60-ih godina prošlog stoljeća "Sretna luka", "Volim kišu", "Ljubav ili šala", "Slutnja" i mnoge druge. Vandekar je bio unuk hrvatskog pučkog vođe, književnika i publicista Stjepana Radića, kao i Alka Ruben što je pseudonim za Miru Dupelj.

Na drugom CD-u nalazi se 20 skladbi za koje je glazbu skladala Marija Radić, najmlađa i najproduktivnija iz obitelji Radić te nezaobilazna skladateljica zabavnih melodija koje su obilježile 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća. Pjesma s kojom je ušla na velika vrata u svijet glazbe bila je "Izgubljeni trag" u izvedbi Gabi Novak nastala 1960. godine. Na Zagrebfestu '67 za pjesmu "Do viđenja, ljubavi" u izvođenju, tada, teen zvijezde Vjekoslava Jutta, nagrađena je prvom nagradom publike te drugom nagradom publike iste godine na Kajkavskim popevkama s pjesmom "Za zbogom", u besprijekornoj izvedbi Vice Vukova. U Opatiji '68 pjesma "Noćas si lijepa" u izvedbi Vjekoslava Jutta nagrađena je 3. nagradom publike, a među onima koje se nalaze na ovom CD je i njoj jedna od dražih pjesama "Da se razumijemo" u izvedbi Rade Šerbedžije. Na albumu se nalaze i ostale nagrađivane pjesme "Zvoni, zvoni", "Dan plavetan kao lan", "Samo ti", kao i zapažena "I teče, teče vrijeme" iz 1970. godine u izvedbi Josipe Lisac.

Novi album u ediciji Gold collection podsjetnik je na tri vrsna skladatelja iz obitelji Radić koji su svojom muzikalnošću, bogatstvom harmonije i tekstovima obogatili hrvatsku zabavnu glazbu, a odabir njihovih uspješnica glazbeni su zapisnik napokon dostupan na CDu.

Album "Milutin Vandekar, Alka Ruben i Marija Radić: Jedinstveni Radići hrvatske popularne glazbe" potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

    Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=949425
    iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1263051410
    Amazon: https://www.amazon.com/dp/B074P3QVYK/ref=sr_1_1_twi_aud_1?s=music&ie=UTF8&qid=1502276025&sr=1-1&keywords=MILUTIN+VANDEKAR
    Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/45138161Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved