Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
NAKON ŠTO JE S ALBUMOM SPLIT ZOO ODUŠEVIO KRITIKU, REPER KREŠO BENGALKA KONCERTOM U TVORNICI KULTURE ODUŠEVIO I ZAGREBAČKU PUBLIKU!
09.04.2018 NAKON ŠTO JE S ALBUMOM "SPLIT ZOO" ODUŠEVIO KRITIKU, REPER KREŠO BENGALKA KONCERTOM U TVORNICI KULTURE ODUŠEVIO I ZAGREBAČKU PUBLIKU!
Krešo Bengalka, splitski reper, kroničar njegovih ulica i prvak tvrdog đira, u petak, 6. travnja koncertno je zagrebačkoj publici predstavio svoj drugi studijski uradak "Split ZOO" u izdanju Croatia Recordsa, jedno od najočekivanijih rap izdanja.

Rafalno ispaljivanje stihova koji kao oštrica režu našu realnost sve je samo ne ugodno – Kreši je jedan izlazak u grad, lokalnu birtiju ili šetnju kvartom dovoljan da kirurški precizno secira Split, a i ostale gradove diljem regije koji dišu slično stanje stvari. Paralela sa splitskim zoološkim vrtom nije slučajna - grad je kavez, a rijeke turista samo promatraju kako se domaćini usiljeno keze. Split je priča za sebe, ali savršeno koincidira i s ostalim gradovima diljem regije.

Ispunjen pregrađeni Veliki pogon Tvornice kulture dovoljno govori o Krešinoj popularnosti u Zagrebu, a publika će svakim koncertom biti sve brojnija – vojska se stvara. Koncert je Krešo otvorio s pjesmom "Sine" koja otvara album "Split ZOO" nakon čega su se redale "U glavu", "Pobjeda", "Repetiram", "El Comandante"... Prvi gosti pojavljuju se na stejdžu, a to su "splitska dica" Speedheadsi koji s Krešom repetiraju jer tad ih ni'ko ne dira. Žuvi skupa s Krešom živi "Supersport" i vadi "Kalashnikov", a Stipe Srdela s kapuljačom na glavi živi "Nokturno". Vuk Oreb se dovlači iz divljine – uvili su Tvornicu kulture Krešo i ekipa. Naravno, nije Krešo zaboravio niti na Kišu Metaka jer je izvedba pjesama "Model", "Mejaši", "Pljačkam turiste" i "Komuna" izazvala apsolutno oduševljenje. Prije izvedbe pjesme "Ovdi" Krešo je najavio da je to idući i posljednji singl s albuma "Split ZOO" za koji se spot trenutno snima.

slika 620px

slika 620px

slika 620px

Krešine rime pogađaju u srž, refreni se razlijevaju našim, cinizam progovara dok se gledamo u ogledalo – 25 izvedenih pjesama, među kojima i sjajne "Šta ćeš?, "Na sebi ne štedim", "John 3:16", "Jim Morrison" koje su uglas bile otpjevane, potvrdili su Krešu kao jedno od najjačih regionalnih rap imena. Dok god ima tvrdih kvartovskih priča, sumnjivih likova iz haustora, lake i brze zarade bit će i stihova koje će Krešo poput rafala ispaljivati ravno u publiku koje će biti sve više.

Croatia Records prepoznala je novu generaciju hrvatskih repera scenu – Krešin drugi studijski album "Split Zoo" objavljen je s bonus CD-om, prošlogodišnjim albumom i Krešinim prvijencem "Finale". Za vrijeme izvedbe zadnje pjesme "Božić", na kojoj su mu se pridružili svi gosti, Krešo i ekipa podijelili su publici majice i CD-ove – stihovi su se izredali, darovi su podijeljeni, vratit će se Krešo uskoro.

Fotografije: Karla Matulina / Music Box portal

Dvostruko izdanje po cijeni od 99 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=970742
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/split-zoo/1352967052
Amazon: http://amazon.com/dp/B07BYTC1F2/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1522934034&sr=8-1&keywords=KRE%C5%A0O+BENGALKA
Deezer: http://deezer.com/hr/album/57730212

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved