• Demo
  • Demo
  • Demo

Indexi

Indexi, jedna od najpopularnijih i najdugovječnijih pop rock grupa, pioniri jugoslavenskog rocka osnovani su 1962. godine u Sarajevu kad su se okupili Ismet Nuno Arnautalić (ritam gitara), Šefko Akšamija (bas gitara), Slobodan Misaljević (solo gitara), Đorđe Uzelac (klavijature) i Nedim Hadžihasanović (bubnjevi).

Opća Opasnost

Jedan od najpopularnijih i najaktivnijih bendova koji je dobrom glazbom, šarmom i pjesmama koje brzo dolaze do srca publike prešao granice Hrvatske i munjevitom brzinom osvojio čak i one koji nisu vjerni pratitelji rock glazbe, nosi isto tako žestok naziv Opća Opasnost.

Goran Bare i Majke

Da je riječ o talentiranom dječaku po imenu Goran Bare moglo se naslutiti u djetinjstvu, jer je talent za glazbu bio uočljiv još u školskim danima kada je okupljao bendove već s 12 godina pa sa prijateljima iz razreda nastupao u školi.

Laufer i Damir Urban & 4

Junak priče o grupi Laufer, a kasnije i Urban & 4 koji je svojom karizmom osvojio publiku diljem regije, glazbom se bavi od najranijih dana, pa se već u djetinjstvu moglo naslutiti da će se životni i umjetnički putevi pomicati na relacijama glazbenih talenata, te da će Damir Urban biti pjevač, tekstopisac i gitarist.

Matt Collins

Kažu da ponekad moraš zamisliti slike da se vratiš unatrag nekoliko desetljeća, uđeš u neko drugo vrijeme i kroz crno - bijele fotogafije zamisliš grad. Na primjer Zagreb. A u tom gradu nalazi se mladić koji sanja kako će ispisati novu etapu u glazbi, u svijetu, u svakodnevnom životu, u okruženju u kojem se ne sluša rock i koje ne razumije njegove snove.

Kameleoni

Kameleoni, osnovani 1965. u Kopru, afirmirali su se u toku četverogodišnjeg rada kao nezaobilazan jugoslavenski reproduktivni pop-ansambl.

Lačni Franz & Zoran Predin

Početak Lačnog Franza veže se uz lipanj 1979. godine, uz jednu rođendansku proslavu na kojoj se među Zoranom Predinom i Otom Rimeleom, tada gitaristom grupe Zevs, rodila ideja o nastanku nove grupe.

Azra

Na spomen imena Azra mnogi glazbenici i glazbeni kritičari reći će vam kako je riječ o bendu kojeg morate uvrstiti u obaveznu glazbenu lektiru.

Zabranjeno pušenje

Talentirani klinci koji su bili prijatelji i dijelili školske dane u II sarajevskoj gimnaziji, koračajući istom ulicom Fuada Midžića u kvartu Koševo, pošli su zajedno kroz sve prilike i neprilike u ostvarivanju glazbenih snova, stvarajući svoj glazbeni put.

Yu grupa

Velika popularnost, brojni hitovi i konstantna naklonost publike vezuju se za ime YU grupe. Ono što je značajno za kontinuitet glazbenog rada je jedinstvo njezinih osnivača, braće Jelić. Svi su mogli doći i otići, ali njih dvojica su ostajali zajedno, stvarajući vječne pjesme i ispisujući svoju glazbenu legendu.

Vajta & Teška industrija

Mnogo je pjesama s naših prostora koje su otpjevane na Euroviziji, ali nezaboravan glas i karizma s kojom je Seid Memić Vajta izveo čuvenu Lejlu pamte se i danas, a pjesma se pjeva i sluša s istom pažnjom iako je izvedena daleke 1981. godine.

Time & Dado Topić

Vjerujući da je suština glazbe avantura i potraga za skladom te da ju je potrebno stalno uljepšavati harmoničnim tonovima kako bi se stvorila ljepota i kreacija, Dado Topić glazbom se počeo baviti od rane mladosti.

Psihomodo Pop

Psihomodo Pop je jedan od najznačajnjih hrvatskih punk rock bendova. Osnovan je 1983. godine, točnije u vrijeme kada je Davor Gobac iz kultnog benda Klinska pomora prešao u bend Neron, odnosno današnji Psihomodo Pop.

Plavi orkestar

Jedan od najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, miljenici tinejdžerskih generacija, kultni fenomen osamdesetih godina, često osporavani od kritike, grupa Plavi orkestar.

Plava trava zaborava

Kada se spomene grupa Plava trava zaborava sjetimo se pjesme koja izazove pozitivne emocije i osmijeh na licu, pa nam nije teško sjetiti se i šarmantnih, veselih stihova koje i danas rado pjevušimo: “Kiša pada, kiša pada, mutna voda teče. Evo Ane, evo Ane, po selu se šeće. Joj Ano, joj Anice, ne na kišu, ne na kišu bez kabanice”.

Parni Valjak

Stihovi i glas uvijek stopljeni u divnu harmoniju već desetljećima osvajaju svakog tko sluša njihove pjesme u kojima uvijek odzvanja fina nostalgija. Uz njih su odrastale generacije, odrastaju i danas, a nitko bolje od nota i pjesama ne može pokrenuti priču o Parnom Valjku.

Neno Belan & Đavoli

Kad razmišljamo o pop rock glazbi na području bivše Jugoslavije, od četrdesetih godina do danas, nemoguće je zaobići jednog od ključnih bendova iste - kultni mediteranski pop dragulj Đavole.

Leb i sol

Leb i sol, eminentni makedonski jazz-rock sastav, jedan je od najpopularnijih na području bivše Jugoslavije. Osnovali su ga 1. siječnja 1976. godine Vlatko Stefanovski (gitara), Bodan Arsovski (bas gitara), Nikola Dimuševski (klavijature) i Dimitrije Čučurovski (bubnjevi).

Korni grupa

Dolazak Kornelija Bate Kovača iz Sarajeva u Beograd, poslije završenog studija na odsjeku Teorija i klavir, bio je presudan za nastanak djela koja ostaju zapisana u svim glazbenim enciklopedijama, kao i u povijesti vremena koje je bilo bogato glazbenim stvaralaštvom u jednoj velikoj zemlji.

Idoli

Prije osnivanja Idola, Vlada Divljan je sa Zdenkom Kolarom, Draganom Mitrićem, Kokanom Popovićem i Borom Atićem bio u jednom od prvih novovalnih beogradskih bendova “Zvuku ulice” s kojim su nastupali na par festivala i imali solidno emitiranje na radio stanicama, ali nikada nisu okrunili priču izdanjem.

Grupa 220 & Drago Mlinarec

Stvaralački opus Drage Mlinarca čine kapitalna djela, pjesme koje su svojom dubinom i sadržajnošću zauvijek sačuvane kao vječni hitovi, a Osmijeh kojeg se odmah svi sjetimo veliki je i prvi autorski hit domaće rock scene, kultna pjesma koja traje izvan vremena i prostora.

Divlje jagode

Kultnu grupu Divlje Jagode je 1977. godine u Zagrebu osnovao Sead Lipovača Zele, karizmatični gitarist koji je od početka imao jasne ciljeve i viziju uspjeha do kojeg je trebalo doći.

Dino Dvornik

Kralju funka drugo je ime Dino Dvornik, a karijeru koja je zauvijek obilježila glazbenu scenu originalnim nastupima i pjesmama započeo je početkom 80-ih godina kada je s bratom Deanom osnovao grupu Kineski zid i objavio istoimeni album.

Crveni koralji

Kada se spomene skupina Crveni koralji, mnogo je onih koji se sjete slike starog gramofona s kojeg dopiru stihovi "Ruže su crvene, tajne su skrivene, slatka je muzika, al nije kao ti"...

Buldožer

Ljubljanski Buldožer jedna je od najpopularnijih skupina na području bivše države i grupa koja je dala jednu sasvim novu dimenziju poimanju tadašnje rock scene.

Haustor

Zagrebački novovalni glazbeni sastav Haustor osnovan je 1979. godine, a prestao je postojati 1990. To je bio bend za kojeg su mnogi kritičari isticali da je bio bitno drugačiji od ostatka scene jer su dečki iz benda smatrali da se drugi trebaju mjeriti prema njima, a ne obrnuto.

Električni orgazam

Električni orgazam osnovali su 1980. godine Srđan Gojković, Ljubomir Jovanović i Ljubomir Đukić. Već nakon nekoliko nastupa koje su prekidali ili bili prekinuti, uglavnom zbog “punkerskog ponašanja” koje je za to vrijeme bilo skandalozno, postaju instant miljenici publike.

Dino Merlin

More ljudi išlo je tog dana, 27. srpnja 2015. godine prema sarajevskom stadionu Koševo. Mirne i raspoložene kolone vjernih obožavatelja lika i djela sarajevskog čarobnjaka bez ikakve nervoze tražile su put, a zatim svoje mjesto s kojeg će pratiti koncert. U Sarajevu se očekivao spektakl.

Daleka obala

Daleka obala jedan je od najznačajnijih hrvatskih pop rock bendova i bendova splitske škole mediteranskog pop rocka uz sjajne Đavole, Dina Dvornika, Gibonnija i mnoge druge.

Crvena jabuka

Kad se prisjećamo početaka karijere Crvene jabuke, jedne od najpopularnijih glazbenih skupina, priča nas vraća u svibanj 1985. godine u Sarajevo. Talentirani momci okupili su se oko iste želje, a to je da pjevaju, sviraju, stvaraju dobre pjesme te izgrade mostove koje nikada nitko neće moći srušiti.

Bijelo Dugme

Biografija sarajevskog Bijelog dugmeta zaista je dugačka i impozantna. Vjerojatno najveći rock’n’roll sastav s područja bivše Jugoslavije djelovao je više od dvadeset godina, u vrijeme nezgodno za glazbenike općenito, a naročito za rockere koji prije njih gotovo da i nisu postojali.

Jurica Pađen & Aerodrom

Kad se prisjeća početaka koji su obilježili nastanak grupe Aerodrom 1978. godine u Zagrebu, frontmen Jurica Pađen kaže da se tog vremena sjeća kao punog entuzijazma jer se mnogo sviralo i radilo.

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net